Maria Eling

Lyö vetoa KHL:stä

KHL vedonlyönti on useimmille vedonlyöjille tuttu asia, sillä onhan kyseessä kuitenkin maailman toiseksi kovin jääkiekkoliiga. Aihe on kuitenkin todella laaja, jonka takia moni ei varmastikaan tiedä kaikkea mahdollista kyseisestä aiheesta.

Tältä sivulta löydät kattavan tietopaketin aiheesta, jossa pureudutaan tarkemmin KHL:n historiaan, nykyisyyteen ja siihen miten KHL vedonlyönti toimii. Tarjolla on siis kunnon tietopaketti Mantereen jääkiekkoliigasta!

Lue lisää eri vedonlyönnin jääkiekkokohteista täältä.

Perustietoa KHL:stä

KHL, eli Kontinental Hockey League, (suomeksi Mantereen jääkiekkoliiga), on suhteellisen nuori sarja, joka perustettiin kaudelle 2008-2009, jolloin se korvasi Venäjän superliigan. Tavoite oli itse asiassa haastaa NHL, mutta sittemmin KHL on vakiinnuttanut paikkansa maailman toiseksi kovimpana jääkiekko liigana.
Joukkueita on Venäjän lisäksi Kazakstanista, Kiinasta, Suomesta, Latviasta ja Valko-Venäjästä. KHL:n vetovoimaa on lisännyt myös luonnollisesti raha, eli keskimääräistä parempi pelaaja ansaitsee kymmenkertaisen määrän palkkaa pelatessaan Khl:ssä vs. kotimaansa sarjassa, lisäksi KHL on houkutellut ison määrän pohjois amerikkalaisia pelaajia sekä valmentajia. Sarja vilisee eurooppalaisia huippupelaajia, sekä Venäläisiä taitureita jotka haluavat lopettaa uransa kotimaassaan. Hyvänä esimerkkinä Pavel Datsjuk joka on legenda joka mittarilla. KHL on myös ponnahduslauta nuorille pelaajille, jotka haaveilevat NHL sopimuksesta.

Iso kaukalo antaa hyvän mahdollisuuden taitaville pelaajille näyttää taitojaan ja pelit on viihdyttävää seurattavaa, lisäksi valmennuksen taso on A-luokkaa, joka johtuu taas kerran rahasta. Hyvät valmentajat ansaitsevat KHL:ssä todella isoja palkkoja ja raha ratkaisee kun työpaikasta on kyse. KHL on jaettu itäiseen ja läntiseen konferenssiin ja konferenssi finaalin voittajat pelaavat Juri Gagarin pytystä joka jaetaan KHL mestarille. Play off sarjat pelataan paras seitsemästä tyylillä, kuten kaikissa muissakin sarjoissa.

KHL pelit pelataan eurooppalaisten näkökulmasta aina primetime aikaan, tosin jotkut siperian pelit saattavat alkaa ennen lounasaikaa. Yleensä pelit pelataan kuitenkin parhaaseen katseluaikaan ja KHL:n seuraaminen ei vaadi yövalvomista, tämä lisää sarjan seuraamisen helppoutta.

Suomalaiset KHL:ssä

Helsingin Jokerit on myös liittynyt KHL -sarjaan, ja luonnollisesti joukkue vilisee suomalaisia pelaajia. Kun kuitenkin tarkastelemme tämän päivän Jokereita, niin kyseessä on todella kansainvälinen ryhmä, joka siis on vain ja ainoastaan hyvä homma.

KHL:n alkutaipaleilla, joukkueet ostivat isolla rahalla pelaajia sekä Suomesta, kuin myös Ruotsistakin. Moni näistä sopimuksista saattoi itse asiassa jopa pelastaa suomalaisjoukkueen talouden. Tämä jos mikä kertoo sopimuspalkkioista jotakin.

Suomalaispelaajat ovat myös menestyneet todella hyvin KHL:n isossa kaukalossa, ja he ovat myös saaneet runsain määrin kiitosta, sekä työmoraalistaan kuin myös taidoistaan.

KHL:n valmennuksessa on toiminut lukuisia arvostettuja valmentajia, sekä päävalmentajina, että maalivahtivalmentajina.

Listataan alle muutama suomalainen KHL onnistuja:

 • Jori Lehterä: Kiekkotaituri, jonka takia kannattaa ostaa lippu peliin.
 • Teemu Hartikainen: Tällä hetkellä yksi parhaista tässä sarjassa. Tekee maaleja, syöttää, pelaa isoja minuutteja.
 • Markus Granlund: Loistava hyökkääjä, jonka vahvuutena on tehdä sitä niin sanottua likaista duunia.
 • Sakari Manninen: Yleispelaaja ja tehokas. Manninen on suomalais tähtisikermän yksi tärkeimmistä pelaajista.
 • Jesse Joensuu: Antaa joka ottelussa kaikkensa, tehot ei ole tämän hyökkääjän mittari. Joukkuepelaaja isolla J:llä.
 • Marko Anttila: Alivoima spesialisti, tekee tarvittaessa maaleja ja kiekonriistojen lukumäärä on älytön.
 • Juha Metsola: Maalivahti keneen voi luottaa, ei ohi pelejä ja antaa joka ilta joukkueelle mahdollisuuden voittaa.
 • Juuso Hietanen: Loistava peruspakki, lukee peliä loistavasti eikä juurikaan tee virheitä.
 • Joonas Kemppainen: Huippu tekemistä illasta toiseen, taso aina korkealla ja valmentajan unelma.

 

Moni muukin pelaaja olisi varmasti kuulunut tälle listalle, mutta kausi tulee tarkemmin näyttämään sen kuka ansaitsee paikkansa kovalla listallamme. Nyt mennään näillä.

Mitä ottaa huomioon KHL vedonlyönnissä?

KHL vedonlyönti on jännittävää ja antoisaa, mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä muutama seikka. Esimerkiksi se, että kovat on aina kovia, eli kovatasoiset joukkueet voittavat pelejä aina keskimääräistä enemmän. Koska KHL:n pelaajabudjetit ovat todella eritasoisia, niin siinä kun joku joukkueista koostuu olympia-, Stanley Cup- ja MM-kisojen voittajista, niin toiset joukkueista saattavat koostua melkeinpä kokonaan Keski -Euroopan ns. ylijäämäpelaajista.

Tämän tosiseikan ei kuitenkaan kannata hämätä liikaa, varsinkaan runkosarjan käynnissä ollessa. Ennakkoon vahvat joukkueet saattavat nimittäin kesken kauden kokeilla eri variaatioita, jotka eivät sitten kuitenkaan osoittaudu toimiviksi ratkaisuiksi. Kotikentällä on kuitenkin yleensä se ykkösmiehistö kaukalossa, ja tämä jos mikä saa kotikatsomon riehaantumaan!

KHL:n pelimatkat ovat välillä todella pitkiä, ja kun joukkue on vieraskiertueella, niin matkaväsymys ja ns. hotellikuolema on nekin otettava huomioon. Viides peli siperiassa saattaa kääntää hyvinkin voimasuhteet päälaelleen.

Vedonlyöntistrategiaa suunnitellessa kannattaa muistaa myös se, että myös pelaajat ovat hekin normaaleja ihmisiä, ja valmennuksen palopuheet eivät enää välttämättä
mene perille, varsinkin kun niitä on kuunneltu viikko putkeen. Tässä saattaa kuitenkin myös piillä hyvä tilaisuus vedonlyöjälle. Esimerkiksi, ennakkoon kovempi jengi on saattanut näyttää väsyneeltä edellisessä pelissä, ja kun edessä on viides vierasmatsi, niin kotijoukkueen kerroin saattaa hyvinkin olla ylikerroin.
Kannattaa siis aina muistaa tutustua huolella otteluohjelmaan ja huomioida myös joukkueiden rasitusaste.

Mistä voin lyödä vetoa KHL vedonlyönnissä?

Koska KHL on nykyään ns. “salonkikelpoinen” sarja, niin KHL vedonlyönti tarjoaa tänä päivänä jopa satoja kohteita peliin kuin peliin.

 • 1X2 varsinaisen peliajan jälkeen on ehkäpä se kaikkein suosituin, ja tasapeli vaihtoehdon kerroin on aina se suurin.
 • Pelin voittajasta pelataan ainoastaan 1 tai 2, eli pelin tulos katsotaan jatkoerän tai voittolaukauskilpailun jälkeen.
 • Tulosvedossa voit pelata maalimäärää, eli tulosta esim. 6-4, tai että jompikumpi joukkue tekee esim. yli 4,5 maalia, tai että ottelussa tulee yhteensä alle 5,5 maalia. Kertoimet muuttuvat aina odotusarvon mukaan.
 • Maalintekijä veikkauksessa lyödään vetoa siitä, että joku pelaaja tekee maalin. Yleensä suosikkijoukkueen pelaajat jotka operoivat hyvin myös ylivoimalla, saavat pienimmät kertoimet.
 • Tasoitusvedossa, eli -1 tai enemmän kertoimet nousevat. KHL vedoissa tämä on varsin hyvä pelimuoto. Otetaan esimerkiksi SKA Pietari, joka pelaa muutaman päivän levon jälkeen kotiottelun Kunlunia vastaan. Joukkueiden tasoero on huikea, ja jos lyöt vetoa SKA -2 niin saat kertoimen nousemaan yli kahden. Pelkkä 1 merkki maksanee 1,25. Todennäköisyys yli kolmen maalin voittoon tässä tapauksessa on kuitenkin todella suuri.

 

Pelivaihtoehtoja löytyy siis todella paljon. Mahtava homma on myös se, että myös live-vetoja löytyy nykyisin todella monen vedonlyöntivuston listoilta. Live-vetojen pelaaminen on aina mielenkiintoista, ja KHL pelien kyseessä ollessa myös usein todella kannattavaa.

Mitä voi ottaa huomioon KHL Vedonlyönnissä?

Matkamäärien, loukkaantumisten ja pelivireen seuraaminen auttavat hyvin
ennustamaan mitä tuleman pitää. Live-vetoja asettaessa kannattaa myös tarkkailla miten joukkue pelaa ylivoimaa, ovatko parhaat miehet kentällä, vai kokeillaanko jotain uutta. Kannattaa muistaa että maalivahdin vire on myös aina ratkaisevassa asemassa. Pitkän sarjan aikana ei aina ole se paras pöhinä päällä, ja väsymys tai jopa koti-ikävä saattavat iskeä. Pitkä vieraskiertue tai runkosarjan aiheuttama väsymys vaikuttaa siis veskarinkin pelaamiseen, ja kuten hyvin tiedetään, niin maalivahti on jääkiekossa yksi tärkeimmistä pelaajista.
H3: Enemmän tietoa ja hyvät tipit.
KHL on siis tänä päivänä todella seurattu sarja, ja lisätietoa voit saada esimerkiksi laadukkailta venäläisiltä sivustoilta jotka on kirjoitettu englanniksi. Myös suomalaisille pelaajille suunnatut vedonlyöntisivustot tarjoavat todella kiitettävästi hyödyllistä tietoa aiheesta KHL vedonlyönti.

Erilaiset vedonlyönnin vihjesivustot ovat myös ottaneet KHL vedonlyönti -vinkit hyvin mukaan, tämä jos mikä kertoo myös omaa kieltään kyseisen sarjan suosiosta. Kannattaa kuitenkin muistaa seurata vain ja ainoastaan hyviä ja laadukkaita sivustoja.

Jos KHL pelien koosteet kiinnostavat, niin niitäkin löytyy todella hyvin eri internetsivuilta. Koosteet eivät tietenkään anna kokonaiskuvaa ottelun kulusta, mutta tiettyjen pelaajien taitotasosta se antaa todella hyvää informaatiota. Kaikista joukkueista löytyy pelaajia jotka hyvänä päivänä saattavat kääntää koko ottelun täysin toisenlaiseksi.

KHL:ssä taitotaso kaikkein parhailla pelaajilla on siis maailman ykköstasoa. Lisäksi eri ketjujen toimivuus on usein jopa niin kovatasoista, että sillä voisi menestyä myös NHL:ssä, kuin myös maajoukkueissakin. Hyvä esimerkki tästä on Hartikainen-Granlund-Salminen.

Paras tapa saada onnistumisia KHL vedonlyönnissä on katsoa mahdollisimman paljon pelejä, lukea vihjeitä kriittisesti ja tutkimalla kokoonpanoja. Näillä ohjeilla KHL vedonlyönti on voittavaa ja mielekästä.

Maria Eling
Maria Eling

Sisällöntuottaja ja kova penkkiurheilija. Uskon että selkeä strategia auttaa lukemaan ja ymmärtämään paremmin vedonlyönnin jännittävää maailmaa. - Maria