Home » Urheilu-uutiset » manchester city liverpool otteluennakko ja vetovihje

Manchester City – Liverpool: Otteluennakko ja vetovihje

Niklas Maijala

Valioliigan mestaruus kaudella 2021/22 on lopulta kahden kauppa. Selkeällä karkumatkalla ollut Manchester City on saanut kirittäjäkseen viime vuosilta kovin tutun kumppanin, Liverpoolin. Joukkueet erottaa ennen sunnuntaita vain yksi piste. Ota haltuun huippuottelun otteluennakko ja vetovihje, jotta olet valmis kamppailun käynnistyessä sunnuntaina Suomen aikaa klo 18.30!

Pep Guardiolan Manchester City ja Jürgen Kloppin Liverpool ovat mitelleet viime vuosina ikimuistoisissa kamppailuissa. Valioliigassa City on ollut niukasti niskan päällä, kun taas Mestarien Liigassa Liverpool on juottanut vastustajalleen karvasta kalkkia. Mitkä ovat sunnuntain ottelun lähtökohdat, avainasiat ja mistä pelivalinnasta vedonlyöjä voi löytää etua sunnuntain kamppailuun?

Lähtökohdat: Manchester Cityn kausi on edennyt jälleen kerran korkealla tasolla. Valioliigassa startti oli totutun hidas, mutta sittemmin Guardiolan sikermä sai rytmistä kiinni. Vuodenvaihteen tienoilla siihen saakka lähes tasatahtiin Cityn kanssa edenneet Chelsea ja Liverpool olivat jääneet kelkasta jo ratkaisevan tuntuisesti. Chelsean epätasainen vire on jatkunut myös tämän jälkeen, mutta Liverpool on saanut suuremman vaihteen silmään ja kehittänyt tämän vuoden puolella kymmenen ottelun voittoputken Valioliigassa. Vaikkei Cityn pelaamisessa ole ollut suurempia puutteita, ajoittaiset ongelmat viimeistelyssä ovat maksaneet pisteitä.

Avainasiat: Tätä nykyä Manchester City pelaa ilman varsinaista kärkimiestä ja luo miesylivoimia hyökkäyspelissään huimalla tavalla. Juoksuja syvyyteen tekevät niin keskikenttäpelaajat kuin laidoilla pelaavat taiturit. Laidoille syntyy helposti ylivoimatilanteita ja City avaa myös matalalla puolustavan pakan tehokkaasti joko laitojen tai keskikaistalta tehtävien lyhytsyöttökombinaatioiden kautta. Liverpool on puolustanut tällä kaudella keskustaa erittäin tehokkaasti ja on oletettavaa, että City pyrkii lähestymään peliä ja maalintekoa ensisijaisesti pakottamalla Liverpoolin laitapuolustajat töihin omalla alueellaan. Tämän avulla Liverpoolin eräs olennaisista vahvuuksista, laitojen käyttäminen hyökkäyspelin moottoreina saadaan osittain syödyksi.

Liverpoolin pelaamisessa näkyy juuri nyt itseluottamus ja nälkä. Joukkueen runko on parhaassa peli-iässä, Pool on mukana vielä kaikissa mahdollisissa kilpailuissa voitettuaan jo liigacupin ja tulosta on tehtävä nyt. Joukkueen syvyys ei kestä loukkaantumisia Cityn tavoin, mutta Kloppilla on käytännössä ensimmäistä kertaa käytössään jotakuinkin täysin terve miehistö. Variaatioita löytyy ennen muuta hyökkäyspäässä, mutta myös keskikentällä sekä keskuspuolustuksessa tilanne on varsin hyvä. Liverpoolin vahvuus on kollektiivina pelaamisessa ja vastaavasti haaste Cityä vastaan siinä, kuinka hyvin keskikenttä linkittyy hyökkäykseen. Kloppilla on ryhmineen mietittävää asian suhteen, sillä hyökkäyssuuntaan aktiivinen keskikenttämies Naby Keita pelasi Benficaa vastaan erinomaisen ottelun. Onkin mielenkiintoista nähdä, lähteekö Klopp rikkomaan keskikentän luottotrioa FabinhoThiagoHenderson.

Joukkueiden kohtaamisissa maalipaikkoja on luotu puolin ja toisin. Vaikka panokset ovat todella korkeat, on vaikea nähdä kummankaan lähtevän peruuttelemaan enempää kuin on välttämätöntä. Yksilötaito ja vastaiskujen uhka ovat kumpikin maailmanluokkaa, keskinäisissä otteluissa on nähty upeita kombinaatioita ja pelin tempo nousee niin korkeaksi, että rangaistuspotkun tai erinomaiselta paikalta voitetun vapaapotkun todennäköisyys kasvaa kun puolustajan virhemarginaali kaventuu lähes olemattomaksi. Cityn kannalta avainkysymys on keskuspuolustajien onnistuminen huipputoppari Ruben Diasin reisivaivan vuoksi ja Liverpoolin osalta joukkueen korkea puolustuslinja, joka mahdollistaa huiman prässin mutta avaa samalla tiloja Cityn juoksuille syvyyteen.

Vetovihje: Liverpool pelaa myös sunnuntaina niillä vahvuuksilla, joiden avulla joukkue on noussut mukaan mestaruustaisteluun. Vierasvoitto Etihadilta ja sarjakärkeen siirtyminen antaisi Kloppin miehille valtavan lisän jo valmiiksi korkealla olevaan itseluottamukseen. Vaikka kyse on kärkikamppailusta, olisi näistä lähtökohdista yllätys mikäli ottelu olisi vastustajan virheiden kyttäilyä 90 minuutin ajan. Paikkoja avautuu kummallekin ja lähtökohtana on, että myös maaliverkko heiluu kummassakin päässä. Etua löytyy myös yhdistelmästä, jossa kumpikin onnistuu maalinteossa ja maaleja tehdään yhteensä yli 2,5 osuman verran. Erinomaisia tarjouksia kumpaankin vetovalintaan löydät pitkävetosivultamme löytyvien vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamien kertoimien kautta.

Sunnuntai-illan ottelu on Valioliigan ystäville merkkitapaus, joten ota seurantaan kuinka managerien shakki toteutuu, kumman laidalta löytyvät haastoissa onnistuvat vauhtikoneet ja miten mestarillisesti Kevin de Bruyne sekä Trent Alexander-Arnold jakelevat palloa omilleen. Manchester City vs Liverpool Palmusunnuntaina klo 18.30!

Niklas Maijala
Niklas Maijala