Home » Urheilu-uutiset » mestarien liigan vetovihje puolivalierien paras vihje ja yllatys

Mestarien Liigan vetovihje: Puolivälierien paras vihje ja yllätys

Niklas Maijala

UCL-puolivälierät alkavat tiistaina. Huippuotteluiden vetovihje tarjoaa maistuvia rajakertoimien ylityksiä sekä kiinnostavia yllätyshakuja. Lue Mestarien Liigan vetovihje!

Viikon valinta: Chelsea – Real Madrid BTTS No

Chelsean ja Real Madridin huippukohtaaminen Mestarien Liigan puolivälierissä tiivistyy managereihin ja heidän lähestymiskulmaansa. Niin kotijoukkue Chelsean Thomas Tuchel kuin vieraiden emeritusmanageri Carlo Ancelottikin ovat tunnettuja huippuluokan ottelukohtaisten ottelusuunnitelmien kehittäjiä. Tuchel maksimoi joukkueensa potentiaalin cup-kilpailuissa viime kaudella johtaessaan Bluesin aina Mestarien Liigan voittoon asti ja nimenomaan yksittäisissä otteluissa piilee lontoolaisten vahvuus.

Valioliigassa Chelsea on jäänyt mestaruustaistelusta jo kauas ja vaikka takaa-ajajien joukko hiipii lähemmäs myös ensi kauden UCL-paikkaa ajatellen, sijoitus neljän joukossa on kuitenkin erittäin todennäköinen. Joukkueen fokuksen siirtyminen näihin otteluihin näkyi viikonloppuna, kun myös rotaatiota pyörittänyt Chelsea kärsi kotonaan tappion sarjanousija Brentfordia vastaan lukemin 1-4. Länsi-Lontoon derby oli ikimuistoinen putoamiskamppailussa olevalle vierasryhmälle, mutta Chelsean osalta muutokset keskiviikolle olivat varmasti jo ajatuksissa. Reece Jamesin kuntoutuminen tietää paluuta kolmen topparin puolustuslinjaan ja jo tällä muutoksella Blues siirtyy lähemmäs sitä erittäin tiivistä puolustuspakkaa, jollainen Blues on tämänkin kauden Mestarien Liigassa ollut.

Real Madrid kurvailee kohti La Ligan mestaruutta, mutta viime aikojen otteet ovat olleet vaisuja. Los Blancos otti vastaan valtavan iskun, kun nousukuntoinen Barcelona kävi nöyryyttämässä Ancelottin joukkoja Santiago Bernabeulla lukemin 0-4. Myös viikonlopun Celta Vigo -ottelu näytti siltä, että joukkue oli ajatuksen tasolla jo keskiviikossa. Vierailu Stamford Bridgelle on vaikea rasti ja tämä parivaljakko muodostaakin tiukimman puolivälieräväännön ennalta katsottuna.

Erityisiä uusia loukkaantumishuolia kummallakaan ei sinänsä ole ja kummankin riveistä löytyy sekä valtavasti kokemusta, huippuluokan keskikenttäpelaajia jotka pelaavat vahvasti molempiin suuntiin ja managerit, joille taktinen shakki on nautinto. Jos portit aukeavat ja joukkueet yltyvät maalintekokilpailuun, on oletettavaa että se tapahtuu vasta toisessa osaottelussa. Vierasmaalisäännön puuttuessa kumpikin pyrkii pelaamaan toisen vahvuuksia pois, eikä vähämaalinen peli yllättäisi lainkaan. Vetovihje on vähintään toisen joukkueen jääminen maaleitta, johon Unibet tarjoaa rajakertoimen ylittävän tarjouksen 1,98. Vetovalinta otetaan panostasolla 6/10.

 

Yllätyshaku: Manchester City – Atlético Madrid BTTS

Kauan kaipaamaansa UCL-pokaalia jahtaava Manchester City on suurin suosikki kyseisen kilpailun voittajaksi. Usean kauden aikana putoaminen tuli juuri tässä vaiheessa pudotuspelejä, mutta viime kaudella Sky Blues selvitti itsensä aina finaaliin saakka. Dramaattisten tapahtumien jälkeen Chelsea vei kuitenkin ”isokorvaisen” Pep Guardiolan miesten nenän edestä ja Citizensin jahti jatkuu. Joukkue pelaa vielä kolmesta eri pokaalista ja puolivälieräotteluiden välissä odottaa Valioliigan mestaruuden kannalta jopa ratkaisevan tuntuinen kamppailu Liverpoolia vastaan.

Valtavan laajalla materiaalilla operoiva Citykään ei ole tyystin vailla ongelmia. Valioliigaan Vuoden Pelaajaksikin valitun Ruben Diasin reisivamma on osoittautunut ennakoitua pahemmaksi, eikä puolustuksen johtohahmoa nähdä vielä tiistaina avauksessa. Pelipaikalle on tarjolla mitat täyttäviä vaihtoehtoja, mutta Citizensin harmiksi vieraiden hyökkäys on löytänyt yhteisen sävelen juuri oikeaan aikaan. Vieraiden vastaisku-uhka on ollut koko Diego Simeonen valmentajakauden ajan erinomaisella tasolla, mutta sen sijaan puolustuspää on vuotanut tällä kaudella täysin Atletille epätyypilliseen tapaan.

Taitavammasta joukkueesta ei ole epäselvyyttä, kuten ei myöskään pelivälineen hallinnan ottajasta. Selvää on samanaikaisesti myös se, että kotijoukkue tulee poistumaan ottelusta mustelmien kera. Atlético pelaa kurinalaisesti ja erittäin kovaa, menee mielellään harmaalle alueelle ja pyrkii löytämään ne pelaajat, joiden pään sisään pienillä koiruuksilla voi päästä. Kaikki tämä on erittäin hyvin kotijoukkueen tiedossa, mutta mikäli Simeonen miehistö onnistuu pelisuunnitelmassaan, Cityn kärsivällisyyttä mitataan toden teolla.

Kuuden ottelun voittoputkessa Manchesteriin saapuva hallitseva La Liga -mestari takoi viikonloppuna neljä maalia Alavesin verkkoon ja kärjessä parivaljakko Joao FelixAntoine Griezmann saa tarvittaessa taustatukea kirkkaissa valoissa viihtyvältä konkari Luis Suarezilta. Vierailla on ottelussa sauma paitsi maalintekoon, myös ottelun tasaisena pitämiseen. On totta kai mahdollista, että isännät saavat suurimman vaihteen silmään ja silloin lukemat taululla voivat olla hyvinkin rumat, muttei olisi ensimmäinen kerta kun ”Cholo” Simeonen joukkue pilaa vastustajan suunnitelmat. Näin kävi mm. Liverpoolille toissakaudella sekä Guardiolan valmentamalla Bayern Münchenille 2016. Vetovihje on BTTS, eli molemmat joukkueet tekevät maalin.

Niklas Maijala
Niklas Maijala