Home » maksutavat » verkkopankki
Tuomas Laine

Verkkopankkimaksu vedonlyöntisivustoilla

Verkkopankki vedonlyönti on ollut mahdollista jo niin kauan kuin verkkopankkeja ja vedonlyöntisivustoja on ollut tarjolla. Tavalliset verkkopankkimaksut olivat aiemmin maksukorttien rinnalla yksi suosituimmista ja jopa ainoista talletusvaihtoehdoista, mutta sittemmin mukaan on tullut myös monia muita menetelmiä, jotka ovat nopeutensa ansiosta kiilanneet perinteisen tilisiirron ohi. Uusista nopeista maksutavoista voit lukea täältä.

Perinteistä verkkopankkimaksua on yhä tarjolla vedonlyöntisivustoilla, mutta monilla sivustoilla pankkisiirrot toteutetaan tänä päivänä esimerkiksi Trustlyn välityksellä, joka takaa entistä turvallisemmat ja nopeammat rahansiirrot. Trustly mahdollistaa myös pikapelaamisen eli sen, että voit aloittaa vedonlyönnin ilman rekisteröitymistä.

Mikä on verkkopankkimaksu?

Verkkopankkimaksu tarkoittaa yksinkertaisesti ostosten maksamista, tässä tapauksessa talletuksen tekemistä, tilisiirtona suoraan omalta tililtäsi. Pankki vastaa siitä, että raha siirtyy tililtä vedonlyöntisivuston pelitilille.

Tehdäksesi verkkopankkitalletuksen, on sinun oltava asiakas jossain Suomessa toimivassa pankissa ja omistettava tämän pankin verkkopankkitunnukset sekä joko avainlukulistan tai pankin mobiilisovelluksen, jossa voit käyttää mobiilivarmennetta. Verkkopankki vedonlyönti maksut onnistuvat kaikilta suomalaisilta pankkitileiltä, joten olet sitten minkä pankin asiakas tahansa, voit tehdä onnistuneesti rahansiirtoja perinteisellä tilisiirrolla.

Miten verkkopankkimaksu toimii?

Verkkopankki vedonlyönti talletus toimii ihan samalla tavalla kuin minkä tahansa muukin laskun maksaminen verkossa. Ensin valitset vedonlyöntisivuston maksuvaihtoehdoista verkkopankkimaksun, jonka jälkeen siirryt oman pankkisi tunnistautumisjärjestelmään, jossa omia verkkopankkitunnuksia hyödyntäen vahvistat maksun. Käytännössä homma toimii siis ihan samalla tavalla kuin maksaessasi vaikkapa puhelinlaskua tai sähkölaskua omassa verkkopankissasi – erona vain se, että tässä tilanteessa maksun saajana on valitsemasi vedonlyöntisivusto.

Tässä vaiheessa saatat miettiä, miten tämänkaltainen tavallinen verkkopankkimaksu sitten eroaa esimerkiksi Trustlyn verkkopankkimaksuista. Oikeastaan ei juurikaan mitenkään. Ainoana erona on se, että Trustly toimii oman pankkisi ja vedonlyöntisivuston välikätenä ja katsoo että kaikki toimii niin kuin kuuluu. Trustly pitää myös huolen siitä, että vedonlyöntisivustolle ei livahda mitään ylimääräisiä tietoja. Tämä luo monelle lisäturvaa rahansiirtoihin. Tavalliset pankkisiirrot eivät kuitenkaan ole millään tavalla epäluotettavia, ja periaatteessa onkin vain tottumiskysymys, kumpaa näistä haluaa käyttää.

Verkkopankkimaksut ovat vedonlyöntisivustoilla useimmiten ilmaisia, mutta toki näissä voi olla eroja sivustoittain. Joillain vedonlyöntiyhtiöillä esimerkiksi kuukauden ensimmäinen kotiutus on veloituksetta, mutta seuraavista on maksettava pieni käsittelykulu. Mahdolliset käsittelykulut on kuitenkin aina selkeästi ilmoitettu joko talletus-/kotiutussivulla tai vedonlyöntisivuston ehdoissa, joten nämä kannattaa tarkistaa huolellisesti ennen rahansiirtojen tekemistä.

Verkkopankki talletukset

Verkkopankkitalletus toimii siis tosiaan ihan samalla tavalla kuin tavallisen laskun maksaminen. Jos olet joskus maksanut laskun verkossa, osaat myös tehdä verkkopankkitalletuksen vedonlyöntisivustolle. Tavallinen verkkopankkitalletus onnistuu hyvin näppärästi:

 • Siirry valitsemallesi vedonlyöntisivustolle ja kirjaudu sisään pelitilillesi
 • Valitse talletusmenetelmistä verkkopankkimaksu/tilisiirto
 • Syötä haluamasi talletussumma
 • Sinut ohjataan automaattisesti omaan verkkopankkiisi
 • Vahvista maksu omilla verkkopankkitunnuksillasi joko avainlukulistaa tai mobiilivarmennetta hyödyntäen
 • Kun olet vahvistanut maksun, rahat siirtyvät vedonlyöntisivustolle
 • Voit aloittaa betsaamisen!

 

Verkkopankkitalletukset siirtyvät vedonlyöntitilillesi useimmiten välittömästi, joten pääset aloittamaan betsaamisen alta aikayksikön. Pieniä teknisiä viiveitä voi poikkeuksellisesti esiintyä, mutta pääsääntöisesti rahat näkyvät aina pelitililläsi vain muutamissa sekunneissa.

Vedonlyöntisivustot perivät harvemmin verkkopankkitalletuksista mitään ylimääräisiä kuluja, mutta kannattaa vielä selvittää, onko omalla pankillasi omia käsittelykuluja. Helpoiten tämä selviää olemalla suoraan yhteydessä oman pankkisi asiakaspalveluun.

Verkkopankki kotiutukset

Jos onnistuit tekemään verkkopankkitalletuksen, osaat myös kotiuttaa samalla menetelmällä. Homma toimii täysin samalla tavalla – ja jälleen aivan kuin maksaisit esimerkiksi laskun omassa verkkopankissasi. Näin se homma pelittää:

 • Siirry vedonlyöntisivuston kotiutussivulle
 • Valitse kotiutusmenetelmäksi verkkopankki/tilisiirto
 • Syötä haluamasi kotiutussumma
 • Sinut ohjataan automaattisesti omaan verkkopankkiisi
 • Vahvista kotiutus omilla verkkopankkitunnuksillasi joko avainlukulistaa tai mobiilivarmennetta hyödyntäen
 • Kun kotiutus on vahvistettu, rahat lähtevät kohti omaa pankkitiliäsi!

 

Useimmilla vedonlyöntisivustoilla on ehtona, että kotiutukset on tehtävä samalla menetelmällä, millä talletuskin on tehty. Jos siis talletat verkkopankkimaksulla, on myös kotiutus tehtävä tällä menetelmällä – ja täysin samalle tilille. Et siis voi kotiutusvaiheessa yhtäkkiä päättää, että siirrätkin voitot kaverin tai puolison tilille.

Perinteinen verkkopankkimaksu on käytössä tavallisilla vedonlyöntisivustoilla, jonne sinun on rekisteröidyttävä normaaliin tapaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tehdessäsi ensimmäistä kotiutusta, on sinun vahvistettava henkilöllisyytesi lähettämällä vedonlyöntisivustolle tiettyjä asiakirjoja. Tämä on osa vedonlyöntisivuston KYC-prosessia, joka on vedonlyöntisivuston lisenssinmyöntäjän vaatimus.

KYC-prosessin asiakirjoihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • Henkilöllisyystodistus tähän sopii usein esimerkiksi kuva passistasi tai ajokortistasi. Asiakirjassa on oltava selkeästi näkyvillä koko nimesi ja syntymäaikasi.
 • Osoitetietojen vahvistus tällä varmistetaan, että rekisteröintivaiheessa kirjaamasi osoitetiedot pitävät paikkansa. Osoitetietojen vahvistukseen soveltuu esimerkiksi kuva kotiin kirjeitse lähetetystä laskusta, esimerkiksi sähkölaskusta. Asiakirjassa on oltava selkeästi näkyvillä oma nimesi ja osoitteesi. Myös laskun päivämäärä on oltava näkyvillä, ja sen on oltava alle 3 kuukautta vanha.
 • Todiste pankkitilin omistajuudesta tällä varmistetaan, että käyttämäsi pankkitili todella kuuluu sinulle. Pankkitilin vahvistukseen soveltuu usein esimerkiksi kuvakaappaus verkkopankistasi tai tiliotteestasi. Siinä on oltava selkeästi näkyvillä koko nimesi sekä tilinumero, ja asiakirja on oltava alle 3 kuukautta vanha.

Vasta, kun vedonlyöntisivusto on hyväksynyt kaikki asiakirjasi, voit tehdä ensimmäisen kotiutuspyynnön. Tämän vuoksi asiakirjojen lähettäminen kannattaakin hoitaa hyvissä ajoin ja ohjeita noudattaen. Mikäli vedonlyöntisivusto joutuu hylkäämään asiakirjasi, tipahdat jonon hännille asiakirjojen tarkistusprosessissa, jolloin kotiutuksesi hidastuu.

Siinä, missä Trustlyn verkkopankkikotiutukset siirtyvät usein pankkitilillesi välittömästi, on perinteisen pankkisiirron kotiutusajoissa eroja. Ensinnäkin kotiutusten käsittelyajat riippuvat vedonlyöntisivustosta ja useimmiten ne ovat maksimissaan 72 tuntia. Tämän jälkeen rahansiirtoaika riippuu täysin omasta pankistasi, mutta pisimmillään rahansiirtoon voi kulua noin viisi pankkipäivää ennen kuin näet rahat omalla pankkitililläsi. Tämän vuoksi Trustlyn verkkopankkimaksut ovat kiilanneet suosiossa tavallisen verkkopankkimaksun ohi kertaheitolla, sillä Trustlyn välityksellä voit saada voitot itsellesi parhaimmillaan vain minuuteissa.

Verkkopankki kokemuksia

Verkkopankki vedonlyönti sisältää sekä hyviä ja huonoja puolia, ja nämä riippuvat osittain myös siitä, miltä kannalta itse katsot asiaa. Verkkopankki vedonlyönti ei ole enää niin suosittua kuin ennen, sillä yhä useammat maksutavat ovat vieneet tästä voiton kertaheitolla. Tavallaan muutamilla muilla maksutavoilla, kuten Trustlylla, käytät yhä verkkopankkia, mutta mukana on vain välikäsi, joka mahdollistaa entistä nopeammat ja turvallisemmat maksut.

Tavallista verkkopankki talletusta tarjoavia vedonlyöntisivustoja ei ole enää mielin määrin, mutta kyllä niitä silti markkinoilta vielä löytyy, kun vain tekee hieman tutkimustyötä. Muista kuitenkin tavallista verkkopankkimaksua käyttäessäsi se, että rahansiirtyminen kestää usein huomattavasti kauemmin kuin muilla maksutavoilla. Mikäli sinua ei kuitenkaan pieni odottelu haittaa, niin verkkopankki vedonlyönti on ihan hyvä vaihtoehto.

Verkkopankki – plussat ja miinukset

+ Tuttu ja turvallinen – voit käyttää omia verkkopankkitunnuksiasi

+ Rahansiirrot lähes aina kuluttomia ainakin vedonlyöntisivuston osalta

+ Välittömät talletukset

+ Oikeuttaa vedonlyöntibonusten lunastamiseen

Hitaammat kotiutukset kuin monilla muilla maksutavoilla

Ei enää saatavilla kaikilla vedonlyöntisivustoilla

Tuomas Laine
Tuomas Laine

Rahapelialan ammattilainen ja intohimoinen harrastaja. Lyö mielellään vetoa kotimaisista kohteista, etenkin jääkiekko on lähellä sydäntä. Betsaamisen ohessa myös blackjack-pöydät vetävät usein puoleensa, ja tarttuupa matkaan toisinaan hieman voittojakin!